4 груд. 2014 р.




    Самоосвіта вчителя є необхідна умова професійної діяльності педагога. Суспільство завжди пред'являло, і буде пред'являти до вчителя найвищі вимоги. Для того, щоб вчити інших потрібно знати більше, ніж всі інші. І ці знання не повинні обмежуватися предметом і методикою його викладання. Учитель повинен бути в курсі передових технологій, мати знання в різних сферах суспільного життя, орієнтуватися в сучасній політиці, економіці та інше. Учитель повинен вчитися всьому постійно, тому що сама його робота пов'язана з постійним оновленням. Щороку до вчителя приходять нові учні, що несуть із собою новий етап розвитку суспільства. Він перший стоїть на порозі завтрашнього дня.
Вислови про самоосвіту вчителя:


Учитель повинен більше працювати не на уроці, а готуючись до нього
                                                                                                                              В.О.Сухомлинський
Вчитель готується до гарного уроку все життя. Така духовна й філософська основа професії й технології нашої праці: щоб дати учневі іскорку знань, вчителеві необхідно вбрати ціле море світла.
                                                                                                                              В.О.Сухомлинський
Виховання, отримане людиною, закінчено, досягло своєї мети, коли людина настільки дозріла, що володіє силою і волею самого себе утворювати протягом подальшого життя, і знає спосіб і засоби, як вона це може здійснити як індивідуум, що впливає на світ.
                                                                                                                                          А. Дістервег
Кожен день, в який ви не поповнили своєї освіти хоча б маленьким, але новим для вас шматком знання... вважайте безплідно і не зворотно для себе загиблим.
                                                                                                                            К. С. Станіславський
Давня мудрість говорить: Хто стоїть на місці, той відстає.
А хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому ц полягає основна місія сучасного учителя.

4 коментарі:

  1. Хороший учитель постійно повинен продовжувати вчитися: вчитися працювати над собою, вчитися спілкуватися з дітьми, вчитися готуватися до уроку. Вчитися, вчитися, вчитися… Ви, Оксана, дуже хороший вчитель.

    ВідповістиВидалити
  2. Згодна з вами щодо постійного самовдосконалення - час не стоїть на місці, а вчитель повинен якщо не випереджати його, то хоча б іти в ногу..)

    ВідповістиВидалити
  3. Здравствуйте ,мне нужна помощь по химии 7 класс как с Вами связаться? 0951613969.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. пишите на почту (на главной странице)
      http://krasnozhonblog.blogspot.com/p/blog-page_7.html

      Видалити